کاخ سعد آباد یکی از مکان های باشکوه و دیدنی در شهر تهران است. این بنا از زمان قاجار به جا مانده و در دوران پهلوی گسترش بسیاری پیدا کرده است.
زمانی که شما وارد محوطه این مکان می شوید برای رسیدن به هر یک از کاخ ها باید سوار ماشین هایی که در آنجا هست شوید. اگر علاقه به پیاده روی دارید می توان گفت مسیر طولانی را باید طی کنید. اما با وجود درختان سر به فلک کشیده و گیاهان بسیار نادری که در آنجا است پیاده روی لذت بخشی را تجربه خواهید کرد.
گذری در تاریخ و داستان کاخ سعد آباد
کاخ سعد آباد را می توان از کاخ های قدیمی در تهران معرفی کرد. چرا که تاریخ آن به زمان قاجار باز می گردد. این محل جایی خوش آب و هوا در تهران است که پادشاهان قاجار در فصل تابستان به عنوان محل ییلاقی در این محل گردش و سکونت می کردند.
پس از آن که حکومت پهلوی روی کار آمد این در این محل خوش آب و هوا شروع به ساختن کاخ های دیگر کرد. البته رضاخان زمین های اطراف این ساختمان را خریداری کرد و آن را بسیار گسترش داد. همچنین به دستور او بناهای مانده از حکومت قبلی نیز کاملا بازسازی شد.
دیدنی های کاخ سعد آباد

1. بزرگ ترین کاخ سعد آباد – کاخ سفید
از دیدنی های کاخ سعد آباد کاخ سفید یا اسم امروزی آن موزه ملت است. این کاخ دارای رنگ سفید است. از همین رو اسم آن را کاخ سفید گذاشته اند. این کاخ به دستور رضا شاه ساخته شده است.
در زمان پهلوی این کاخ محل اقامت محمدرضا شاه پهلوی و فرح بوده است. زمانی که وارد این کاخ می شوید می توانید 10 تالار مجلل را در آن ببینید که معروف ترین آن تالار کاخ است.
در محوطه و نزدیک این کاخ شما دو مجسمه بسیار بزرگ و باشکوه را می بینید. یکی مجسمه چکمه های رضاه شاه و دیگری مجسمه آرش کمانگیر است.
داخل این کاخ شما می توانید از این سالن ها دیدن کنید
- تالار انتظار
- سالن بیلیارد
- تالارهای پذیرایی
- اتاق کار محمدرضا شاه
- اتاق فرح دیبا
- تالار تشریفات
- اتاق استراحت
- تالار نشیمن
یکی دیگر از مواردی که داخل این کاخ را زیبا کرده استفاده از هنر های ایرانی و یونانی است. زمانی که در اتاق ها و سالن ها قدم می زنید نقاشی های یونانی و فرش های دستباف ابریشمی برایتان چشم نوازی می کنند.
2.کاخ سبز در سعد آباد
در کاخ سعد آباد می توانید در مرتفع ترین قسمت غربی از کاخ سبز دیدن کنید. ساخت این کاخ 7 سال تمام زمان برد. این مکان محل زندگی رضاشاه بوده است.
نمای خارجی این کاخ از سنگ های مرمر ساخته شده است. از همین رو به آن کاخ مرمر نیز می گویند. همچنین برای نمای داخل از سنگ های سبز رنگ و کمیاب معدن خمسه و سنگ مرمر استفاده کردند.
زمانی که شما وارد این کاخ می شوید می توانید از موارد زیر دیدن کنید.
- تالار آیینه
- اتاق انتظار
- پله ورودی، اتاق کار
- اتاق خواب
- اتاق غذاخوری
- یک اتاق غذاخوری مجلل برای مهمانی ها که روی میز آن با ظروف ایتالیایی و مسی تزیین شده است
3. کاخ شمس العماره یا موزه لباس
در کاخ سعد آباد کاخی برای خواهر شاه بنا شده بود که قبل از انقلاب به شمس العماره معروف است. زمانی که خواهر شاه نقل مکان می کند این کاخ را به مکانی برای نگهداری از هدیه های سلطنتی تبدیل کردند.
اما پس از انقلاب این کاخ تبدیل به موزه لباس شده است. اگر علاقه به پوشاک و لباس های قدیمی یعنی از زمان قاجار به بعد دارید این کاخ موزه برای شما یک گزینه عالی است.
کافه سعد آباد
در کاخ سعد آباد کافه ای بنا شده که شما می توانید پس از بازدید و گشت زنی به آنجا بروید. دور تا دور این کافه بسیار سرسبز است و فضای بسیار رویایی دارد.
این کافه بالاتر از کاخ ملت و روبروی آشپزخانه سلطنتی بنا شده است. البته شما بدون آن که قصد دیدن از کاخ های این محیط را داشته باشید می توانید برای گذران وقت به این کافه بروید.
آیا می توان در کاخ سعد آباد عکاسی کرد؟
برای علاقه مندان به عکاسی باید بگوییم بله می توانید به راحتی و بدون داشتن مجوز در کاخ سعد آباد عکاسی کنید. این محیط مکانی عالی برای ثبت عکس های رویایی و زیبا است.
در آنجا رودخانه، درختان و فضای سبز و معماری های عالی همه چیز را مهیا کرده تا روزانه عکاسان زیادی را راهی آنجا کند. لوکیشن این کاخ به اندازه ای خاص است که آموزشگاه های عکاسی گاها کلاس های آموزشی خود را در آنجا برگزار می کنند.
کاخ سعد آباد و کاخ های محوطه

کاخ سعد آباد حدود 300 هکتار است. از این رو کاخ های زیادی برای ساکنین پهلوی در آن ساخته شده است. البته باید به این نکته اشاره کنیم امروزه برخی از این بنا ها به مکانی برای امور دولتی تبدیل شده است.
- کاخ احمد شاهی
- کاخ شهوند ( محل ییلاقی برای اقامت رضا شاه)
- کاخ سفید (محل ییلاقی محمدرضا پهلوی)
- کاخ اختصاصی سعد آباد (غیر قابل بازدید، در اختیار نهاد ریاست جمهوری)
- کاخ سیاه ( محل استقرار وزیر دوران محمدرضا شاه)
- کاخ شمس ( اقامتگاه شمس پهلوی و موزه لباس)
- کاخ اشرف ( محل اقامت خواهر محمدرضا شاه و موزه ظروف)
- کاخ ملکه مادر (غیر قابل بازدید. در اختیار نهاد ریاست جمهوری)
- کاخ بهمن ( اقامتگاه پسرعموی محمدرضا شاه. غیر قابل بازدید. مدیریت مجموعه سعد آباد)
- کاخ شهرام (اقامتگاه همسر دوم رضا خان و سپس اقامتگاه پسر اشرف پهلوی)
- کاخ ملکه عصمت دولتشاهی ( اقامتگاه همسر چهارم رضاشاه. موزه فرشچیان)
- کاخ کرباس ( اقامتگاه ولیعهد، موزه مینیاتور استاد بهزاد)
- کاخ فرحناز و علیرضا ( موزه خط و کتابت میرعماد)
- کاخ فرح (اقامتگاه فرح، موزه نگارستان)
- کاخ ملکه توران امیرسلیمانی (موزه چهرههای ماندگار)
- کاخ لیلا پهلوی ( اقامتگاه لیلا پهلوی، موزه مینیاتور استاد آبکار)
- موزه برادران امیدوار
- موزه آب
در آخر:
کاخ سعد آباد یکی از جاهای دیدنی شهر تهران است که می توانید برای گردش یک روزه به آنجا بروید. این محیط دارای 18 کاخ و دیدنی های دیگری است که بازدید از آن خالی از لطف نیست.